ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΣΕΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΣΕΡΙΟΥ ΜΑΣ

Στόχος της εταιρείας μας είναι η παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, αλλά σεβόμενοι τις παραδοσιακές διαδικασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την ραγδαία ανάπτυξη της εταιρίας, η διαδικασία παραγωγής έχει μείνει ακριβώς η ίδια. Το τυρί «Διβάνης» ωριμάζει με φυσικές διαδικασίες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπως τον παλιό καιρό, έτσι ώστε να αποκτήσει την μοναδική πλούσια και γεμάτη γεύση του.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα Διβάνης, παρόλο που παρασκευάζονται σε πολύ σύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες συνεχώς αναβαθμίζονται, εξακολουθούν να παράγονται με την ίδια ακριβώς διαδικασία που παράγονταν το 1965 που δημιουργήθηκε το πρώτο οργανωμένο τυροκομείο. Αυτό ακριβώς είναι που δίνει την τόσο νόστιμη και παραδοσιακή γεύση τους.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Το μεγαλύτερο ποσοστό της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται, προέρχεται από ντόπιες φυλές που βοσκούν ελεύθερα στα βουνά της ευρύτερης περιοχής των Μετεώρων, μακριά από βιομηχανίες.

Καθημερινά τα ξημερώματα φεύγουν οι οδηγοί για τα χωριά της γύρω περιοχής για να συλλέξουν το γάλα των παραγωγών στις παγολεκάνες. Το συγκεντρώνουμε στο εργοστάσιο, όπου γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για την ποιοτική του υπεροχή και στη συνέχεια πηγαίνει για τυροκόμιση. Κατά την παστερίωση θανατώνονται οι παθογόνοι οργανισμοί και έπειτα γίνεται η προσθήκη πυτιάς (του ενζύμου που πήζει το γάλα) και καλλιέργειας. Το επόμενο στάδιο είναι η διαίρεση του τυροπήγματος και η αναθέρμανση. Όταν τελειώσει η αναθέρμανση και το τυρόπηγμα κατεβαίνει στις πρέσες έχουμε το λεγόμενο «μπασκί», την πρώτη ύλη του κασεριού. Μετά την ωρίμανση του μπασκιού αρχίζει το φιλάρισμα, ο τεμαχισμός του δηλαδή σε φέτες και η θέρμανσή του σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να λιώσει.

Το επόμενο στάδιο είναι η διαίρεση του τυροπήγματος και η αναθέρμανση. Όταν τελειώσει η αναθέρμανση και το τυρόπηγμα κατεβαίνει στις πρέσες έχουμε το λεγόμενο «μπασκί», την πρώτη ύλη του κασεριού.

Το συγκεντρώνουμε στο εργοστάσιο, όπου γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για την ποιοτική του υπεροχή και στη συνέχεια πηγαίνει για τυροκόμιση.

Μετά την ωρίμανση του μπασκιού αρχίζουμε το φιλάρισμα, το τεμαχισμό του δηλαδή σε φέτες και η θέρμανσή του σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να λιώσει . Την ζεστή τυρομάζα την τοποθετούμε σε μια τυροτράπεζα, όπου γίνεται η ξηρή αλάτισή της.

Έφτασε η ώρα για τη μηχανή φορμαρίσματος -το κασέρι παίρνει το μέγεθος και το σχήμα που θέλουμε. Πριν από την έξοδό του στην αγορά, ξαναμπαίνει στον θάλαμο ωρίμανσης. Τέσσερις -και περισσότερους- μήνες αργότερα, έχει τη νοστιμιά και τη σφραγίδα της οικογένειας «Διβάνη».

Το «τυρί Διβάνης» ζυμώνεται και αλατίζεται με το χέρι, χρησιμοποιώντας φυσικό θαλασσινό αλάτι, μία διαδικασία που του δίνει την χαρακτηριστική μαστιχωτή του υφή.

Επίσης έχει την πιο μακρά ωρίμανση από όλα τα τυριά στην ελληνική αγορά.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

πιστοποιήσεις

Για τη διασφάλιση της υγιεινής και την εγγύηση της άριστης ποιότητας των προϊόντων έως και στον τελικό καταναλωτή, εφαρμόζεται συνεχής και αυστηρή εργαστηριακή παρακολούθηση από το στάδιο της παραλαβής έως και τα τελικά στάδια της παραγωγής. Η εταιρία έχει πιστοποίηση ISO 9001:2015 και FSCC 22000.

Ακόμα, είναι εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA Approved).