ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η οικογένεια Διβάνη συνεχίζει την παράδοση που κληρονόμησε πάππου προς πάππου, από το 1926, στην παρασκευή του τυριού με τη χαρακτηριστική πλούσια γεύση. Τώρα, στην τρίτη γενιά του, η Αθηνά, η Γεωργία και η Δήμητρα συνεχίζουν να παράγουν το τυρί με την χαρακτηριστική παραδοσιακή γεύση ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία που ακολουθούσαν και οι προγενέστεροί τους.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, διαλεχτό πρόβειο, κατσικίσιο και αγελαδινό γάλα από την περιοχή της ορεινής Θεσσαλίας αναμειγνύονται, ώστε να απελευθερώσουν όλη τη νοστιμιά τους.

Ένα Όνομα-Ποιοτικές προτάσεις

Η εταιρία έχει εξειδικευτεί στην παραγωγή του τυριού Παραδοσιακό Τρικάλων, ένα ημίσκληρο κίτρινο τυρί ανωτέρας ποιότητας, μοναδικό: 

Γιατί, μόνο αυτό παρασκευάζεται με αναλογία γάλακτος 50-50 (50%αιγοπρόβειο-50% αγελαδινό) έτσι ώστε να μπορεί να περιγράφεται ως ένα τυρί "με γεύση πιο κασέρι από το κασέρι".

Γιατί, μόνο αυτό συνεχίζει να παρασκευάζεται εδώ και 90 χρόνια με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο, με ζύμωμα και αλάτισμα στο χέρι. 

Γιατί, μόνο αυτό αφήνεται να ωριμάσει φυσικά για 6 μήνες σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους πάνω σε ράφια από πεύκο.

Γιατί, δεν έχει συντηρητικά.

Αναμφισβήτητα, ένα ημίσκληρο τυρί ανωτέρας ποιότητας, με μεστή γεύση. Ένα τυρί που παρασκεύαζεται με παραδοσιακή συνταγή της οικογένειας Διβάνη, γι’αυτό και σαν ονομασία φέρει το όνομά της. 

 

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Εγκαταστάσεις

Το εργοστάσιο παραγωγής τυροκομικών προϊόντων της οικογενείας Διβάνη, εδρεύει στον τόπο της παραδοσιακής τυροκομίας, στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Το εργοστάσιο παραγωγής τυροκομικών προϊόντων της οικογενείας Διβάνη.

Από το 2005, η εταιρία έχει μεταφερθεί στον Παραπόταμο Τρικάλων στις σύγχρονες εγκαταστάσεις ενός νεόκτιστου εργοστάσιου.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Δίκτυο

Το ημίσκληρο τυρί Διβάνης πωλείται στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ στην Ελλάδα και μεγάλο μέρος της παραγωγής εξάγεται σε όλο τον κόσμο.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

1926

1926. Η ιστορία του τυροκομείου Διβάνη ξεκινάει χάρη στο ένστικτο του Αθανάσιου Γραβάνη, γυρολόγου από τη Σαμαρίνα. Συλλέγοντας φρέσκο γάλα από τα γύρω χωριά, ιδρύει στο Μαυρέλι Τρικάλων το πρώτο τυροκομείο της οικογένειας.

1965

1965. Το κασέρι που παράγει γίνεται γνωστό σε όλη την περιοχή για την ξεχωριστή γεύση του με αποτέλεσμα να είναι ανάρπαστο. Ο γιος του, αλλά κυρίως, τα εγγόνια του- Χρήστος και Αλέκος- εξελίσσουν την ιδέα του, δημιουργώντας μια πρωτοποριακή μονάδα τυροκομικών προϊόντων στην Αγία Μονή Τρικάλων.

2005

2005. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει μέσα στις δεκαετίες είναι η πίστη στην παράδοση. Η εταιρεία “Θεσσαλικό Τρικάλων Α.Ε.”, με τον διακριτικό τίτλο “Διβάνης”, συνεχίζει την θρυλική της πορεία στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της. Με σύγχρονες γραμμές παραγωγής και πιστοποιήσεις ελέγχου ποιότητας (ISO 22000 από DQS) εξειδικεύεται στο μοναδικό της αγοράς ”50-50” ημίσκληρο τυρί (αναλογία γάλακτος: 50% αιγοπρόβειο-50% αγελαδινό). Με την ίδια πάντα, παλιά συνταγή: ζύμωμα και αλάτισμα στο χέρι, εμμονή στην ποιότητα, εξάμηνη ωρίμανση και μεράκι σε κάθε στάδιο παραγωγής. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει την παραγωγή γίδινης και αιγοπρόβειας φέτας και λιωμένου βούτυρου από αιγοπρόβειο γάλα.
Κάθε προϊόν της εταιρείας έχει τη δική του ξεχωριστή τέχνη και νοστιμιά.